A A A A A
Bible Book List

Ефесцима 3 Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Проповедник незнабошцима

Ради тога ја, Павле, сужањ Исуса Христа за вас незнабошце… Свакако сте чули да ми је за вас поверено управљање Божијом милошћу, то јест да ми је откривењем обзнањена тајна, као што сам вам већ укратко написао. То читајући можете да разумете како ја схватам тајну Христа, која није била обзнањена људима ранијих поколења, а сада ју је Дух открио његовим светим апостолима и пророцима: да су, кроз еванђеље, незнабошци Израелови сунаследници, да припадају истом телу и да с њим деле обећање у Христу Исусу.

Ја сам постао служитељ овог еванђеља по дару Божије милости, која ми је дата деловањем његове силе. Иако сам најмањи од свих светих, дата ми је ова милост: да незнабошцима као еванђеље објавим неистраживо Христово богатство и да свима расветлим у чему се састоји тајна која је у прошлим временима била сакривена у Богу, који је све створио. 10 Његова намера је била да се сада, кроз Цркву, поглаварима и властима на небесима обзнани многострука Божија мудрост, 11 у складу с његовим вечним наумом, који је остварио у Христу Исусу, нашем Господу. 12 У њему, кроз веру у њега, имамо слободу и поуздање да приступимо Богу. 13 Зато вас молим да не посустанете због невоља које подносим ради вас – оне су ваша слава.

Молитва за Ефесце

14 Ради тога савијам своја колена пред Оцем, 15 од кога долази име целе његове породице[a] на небу и на земљи, 16 да по богатству своје славе својим Духом оснажи ваше унутрашње биће, 17 да се Христос, кроз веру, настани у вашем срцу, да у љубави укорењени и утемељени 18 будете у стању са свима светима да схватите колика је ширина и дужина и висина и дубина 19 Христове љубави, да спознате да она превазилази свако знање – да се испуните до све Божије пуноће.

20 А Ономе који својом силом, која у нама делује, може да учини неупоредиво много више него што смо ми у стању да замолимо или да помислимо, 21 њему слава у Цркви и у Христу Исусу кроз сва поколења довека. Амин.

Footnotes:

  1. 3,15 целе његове породице Или: сваког очинства.
Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Copyright © 2003 by Bible League International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes