A A A A A
Bible Book List

1 Тимотеју 6 Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Сви који су под ропским јармом нека своје господаре сматрају достојнима сваке части, да се не оцрњује Божије име и учење. А они чији господари верују, нека ове не омаловажавају зато што су браћа. Него, нека им још више служе, јер су верници и њима драги ти који имају корист од њиховог служења. То учи и то тражи.

Среброљубље

Ако неко другачије учи људе и занемарује благотворне [a] речи нашег Господа Исуса Христа и учење које је у складу с побожношћу, тај је уображен и не зна ништа, него болује од препирања и надмудривања речима, из чега настају завист, свађа, хула, зла сумњичења и непрестана трвења међу људима исквареног ума, који су лишени истине, који мисле да се побожношћу стиче добит.

А побожност и јесте велика добит ако је човек задовољан оним што има. Јер, ми на свет ништа нисмо донели, па тако ништа не можемо ни однети. Па, ако имамо храну и одећу, будимо тиме задовољни. А они који желе да се обогате, падају у искушење и замку и јављају им се многе неразумне и штетне жеље које људе суновраћују у пропаст и уништење. 10 Јер, среброљубље је корен свих зала. Неки су, одавши му се, одлутали од вере и сами себи причинили много муке [b].

Добар бој вере

11 А ти, Божији човече, бежи од тога, а иди за праведношћу, побожношћу, вером, љубављу, стрпљивошћу, кроткошћу. 12 Биј добар бој вере, домогни се вечног живота, на који си позван када си пред многим сведоцима одлучно потврдио своју веру [c]. 13 Налажем ти пред Богом, који свему даје живот, и пред Христом Исусом, који је пред Понтијем Пилатом одлучно сведочио за истину [d]: 14 сачувај ову заповест чистом и беспрекорном док се не појави наш Господ Исус Христос. 15 Њега ће у право време показати блажени и једини Владар, Цар над царевима и Господар над господарима, 16 који је једини бесмртан, који пребива у недоступној светлости, кога нико од људи није видео нити може да га види. Њему вечна част и моћ. Амин.

17 Налажи онима који су богати на овом свету да не буду охоли, да се не уздају у несигурно богатство, него у Бога, који нам све богато даје на уживање, 18 да чине добро, да буду богати добрим делима, да буду дарежљиви и вољни да деле, 19 скупљајући тако себи благо које ће бити леп темељ за будућност — да се домогну правог живота.

20 Тимотеје, чувај то што ти је поверено. Клони се безбожног наклапања и противљења лажног знања, 21 којег су се неки држали, па застранили од вере.

Милост с вама.

Footnotes:

  1. 1 Тимотеју 6:3 благотворне Или: здраве.
  2. 1 Тимотеју 6:10 себи … муке Дословно: себе испробадали многим мукама.
  3. 1 Тимотеју 6:12 одлучно … веру Дословно: исповедио лепо исповедање.
  4. 1 Тимотеју 6:13 одлучно … истину Дословно: сведочио лепим исповедањем.
Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Copyright © 2003 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes