A A A A A
Bible Book List

4 Мојсијева 34 New Serbian Translation (NSP)

Племенске границе

34 Господ рече Мојсију: „Заповеди Израиљцима и реци им: ’Кад уђете у хананску земљу, земља која вам је припала у посед имаће ове границе:

Јужни део ће вам се протезати од пустиње Цин уз Едом. Јужна граница ће вам се протезати с руба Мртвог мора на истоку, па ће завијати на југ према Акравимској узвишици, ићи према Цину, настављати се јужно од Кадис-Варније, избити на Асар-Адар и прелазити преко Асемоне. Граница ће, затим, од Асемоне скренути према Египатском потоку и избити на море.

Западна граница ће вам бити Велико море; то нека вам буде западна граница.

Ово ће вам бити северна граница: омеђите је од Великог мора па до горе Ора. Од горе Ора омеђите себи границу до Лево-Амата, а крај границе нека буде Седад. Нека се граница пружа до Зефрона, а крај нека јој буде код Асар-Енана. Нека вам то буде северна граница.

10 Затим омеђите себи границу од Асар-Енана до Сефама. 11 Од Сефама граница ће се спуштати према Ривли источно од Ајина, и наставити да се спушта док не дође до источне обале језера Хинерет. 12 Затим ће се граница спуштати на Јордан и завршавати на Мртвом мору.

То ће бити ваша земља са границама које је окружују.’“

13 Мојсије заповеди Израиљцима: „Ово је земља коју ћете жребом наследити, за коју је Господ заповедио да је добије девет и по племена. 14 Наиме, отачки домови потомака Рувимовог племена, отачки домови потомака Гадовог племена, већ су примили своје наследство. Своје наследство је примила и половина Манасијиног племена. 15 Два и по племена су узели своје наследство с друге стране Јордана, насупрот Јерихона, с источне стране.“

16 Господ рече Мојсију: 17 „Ово су имена људи који ће вам поделити земљу: свештеник Елеазар и Исус, син Навинов. 18 Узми и по једног кнеза из сваког племена да расподељују земљу.

19 Ово су имена тих људи:

Халев, син Јефонијин, из Јудиног племена;

20 Самуило, син Амијудов, из племена Симеунових потомака;

21 Елдад, син Хаслонов, из Венијаминовог племена;

22 кнез Вукија, син Јеклинов, из племена Данових потомака.

23 Од Јосифових потомака: кнез Анило, син Уфидов, из племена Манасијиних потомака;

24 кнез Кемуило, син Сафтанов, из племена Јефремових потомака;

25 кнез Елисафан, син Фарнахов, из племена Завулонових потомака;

26 кнез Фалтило, син Озаинов, из племена Исахарових потомака;

27 кнез Ахијуд, син Селемијин, из племена Асирових потомака;

28 и кнез Фадаило, син Амијудов, из Нефталимовог племена.“

29 Овима је Господ заповедио да расподеле наследство Израиљцима у хананској земљи.

New Serbian Translation (NSP)

The Holy Bible, New Serbian Translation Copyright © 2005, 2017 by Biblica, Inc.® Used by permission. All rights reserved worldwide. Свето писмо, Нови српски превод Copyright © 2005, 2017 Biblica, Inc.® Користи се уз допуштење. Сва права задржана.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes